Search

Archives

01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 30 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 30 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 28 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003
01 Dec - 31 Dec 2002
01 Nov - 30 Nov 2002
01 Oct - 31 Oct 2002
01 Sep - 30 Sep 2002

Links

TO DO
Verzameling plaatjes
CyGa.Net

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 
XML: Atom feed 

+ 1 - 0 | § AF!

EINDELIJK!

na een maand nog hard werken heeft -ie vandaag het eerste geluid voortgebracht!

er zitten 25! lagen lak op (gespoten met een verfpistool + compressor van broertje), en ik heb vier keer tussendoor geschuurd. specifiek: lak (kwast) - schuren P320 - 4 lagen lak - schuren P240 - 5 lagen lak - schuren P400 - 4 lagen lak - schuren P400 - 11 lagen lak - schuren P600 P800 P1200.

spuiten kon in kees' lege kamer, van 15/6 tot 6/7 mee bezig geweest. na 11 lagen heeft alles een ruime week kunnen drogen voordat ik begon met schuren 600.

En daarna met een lappenschijf ertegenaan, met hoogglanspasta. leve de boormachines, en leve de bankschroef waar -ie inpast. en *daarna* nog es met een wollen schijf voor de laatste ultieme glans. natuurlijk ging niet alles goed; in het 'hart' ben ik op drie plaatsen door de lak heen gegaan met de lappenschijf (jaja), dus die staat nu opnieuw in de lak. en op de nek heb ik de boormachine laten vallen (het metalen stuk), dus daar zit ook wat verse lak op.

jammer van de lak is dat je op de een of andere manier toch kringen ziet in de reflectie, die kreeg ik er niet uit met schuren, noch met polijsten. het zijn waarschijnlijk de verschillende laklagen. onder de microscoop (45x) zag ik echter geen verschil (wel grote krassen! :).

het solderen van de "electronica" kostte ook nog eens vier uur, toch lastig in zo'n kleine ruimte. plus natuurlijk wat ik al eerder gedaan had om de bas te kunnen demonstreren op de open dag van M10 op 5 juni. toen had ik al het batterijvakje voor de LED-batterijen (8 oplaadbare NiMH batterijen a 1.2V) gemaakt met behulp van wat koperen dakspijkers.

note-to-self: de elementen zitten erin met plugjes, en de piefjes van die plugjes moeten aan de bovenkant. anders gezegd: als je t element zo houdt dat de pinnetjes naar links wijzen (en aan de rechterkant zitten), dan moet rood boven.

de snaren van mijn oude bas (34") pasten met gemak op deze, alleen de nieuw gekochte B-snaar heeft nog wat moeite met fijn klinken. die zit ook heel raar op de stemknop, omdat ik geen goeie maat kon vinden.

de toets heeft twee lagen lijnolie, voor een mooie diepte. de eerste laag ging er zo snel in dat ik nog een tweede heb gedaan, en een tijdje laten staan (geen dagen, want dan moet je rubber poetsen!)

nou nog afstellen, (resterende lak polijsten), actie wat verminderen, een paar buzzes eruit halen (er zit een fret in die aan de hoge kant is rond de 18e positie), de straplocks monteren en dan is -ie echt klaar!

+ 0 - 0 | § week 35

woensdag: alles voor de eerste keer gelakt met een kwast, delta PU/alkyd lak. *ontzettend* veel stofdeeltjes erop.

donderdag: alles gemonteerd en gesoldeerd als demo voor open dag! (helaas moet dat weer uitelkaar....)

+ 0 - 0 | § week 34

maandag:dinsdag:donderdag:note-to-self: GEEN EPOXY GEBRUIKEN!

vrijdag:inleg ingelijmd, eerst gaatje geboord (waarbij boor 2.5 mm afbrak, zucht, eruit gehaald met omgebogen vork) om de lucht te kunnen laten ontsnappen, en daarna plak met houtlijm en wat papiertjes om op te vullen. secondenlijm toegepast om wat gaatjes te vullen.

zaterdag: secondenlijm weggehaald (vlak geschraapt) met stanleymesje. inleg hoogglans gepoetst met koperpoets. daarna goed troep verwijderen met alcohol. daarna weer goed poetsen.

+ 0 - 0 | § week 33

bas I speelt leuk als fretless! zelfs de G waar ik eerst wat ontevreden over was is nu pri-ma!

maandag:
dinsdag:
woensdag:

+ 0 - 0 | § week 32

maandag:
dinsdag:
woensdag:
vrijdag:

+ 0 - 0 | § week 31

maandag - bevrijdingsdag, gesloten... maar wel ettelijke uren besteed aan raspen en vijlen (zes plus minstens), en al eerder ook veel uren (denk vijf+vier ofzo?).
dinsdag:
woensdag:
vrijdag:
zaterdag/zondag:

+ 0 - 0 | § week 30

zesde lustrum alweer.... weinig te melden van het voortgangsfront, het weinige dat nog overgebleven is is 'rond maken', en dat kost VEEL TIJD! (twee uur vorige week, 2 uur thuis, en nog es vier uur thuis, en het is nog steeds niet af)
maandagavond:

dinsdagavond:

+ 0 - 0 | § week 29

dinsdagavond:
woensdagavond: