Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003
01 Dec - 31 Dec 2002
01 Nov - 31 Nov 2002
01 Oct - 31 Oct 2002
01 Sep - 31 Sep 2002

Last Comments

Last Referrers

Links

TO DO
Verzameling plaatjes
CyGa.Net

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

+ 0 - 0 | § WEEK 11

Het gaat op een echte hals lijken!Allereerst vandaag tijd besteed aan het verwijderen van de zaag-markering (bij gebrek aan een beter woord). tegen de schuurband ermee dus, en voorzichtig om te voorkomen dat niet de schuinere kant van de kop tegen de band aankomt.Daarna, met de hand, het gedeelte vlakbij de kop recht gemaakt, daar waar de schuurband niet bijkomt.Daarna moest ineens van Paul de dikte over de lengte van de hals varieren, dus een lijn vanaf 10cm vanaf de bodem tot de hals getekend en het geheel met een vlakke rasp wel anderhalve millimeter (bij benadering) dunner gemaakt aan de hals-kant. Hierbij tevens het geheel afgekort op 58 cm vanaf de kam.En toen was het ronden van de hals aan de beurt! Met een spookschaaf (anglicisme!) ging dat heel lekker...Nog, uit een restant dun hout, een drietal vormpjes gemaakt, om te zien of ik niet te ver ging met schaven. Het lijkt erop dat het redelijk aan het lukken is, het einde en het begin hebben nog wat TLC nodig...Volgende week niets! *zucht* Daarna 9 en 16 december nog, en dan drie hele weken niets! *hele diepe zucht*Om te onthouden: heb ontdekt dat de kop 'iets dunner' moet, ziet er wat lompjes uit nu.

+ 0 - 0 | § WEEK 10

effe goed nadenken, maandag was lang geleden.vorige keer fineer geplakt, deze keer veel tijd besteed aan het mooi uitbeitelen/vijlen van de sleuf voor de halspen. niet dat je die uiteindelijk gaat zien, maar het oog wil ook wat.daarna de vorm van de kop opgeplakt met plakband (vorm uitgeprint op papier) op de achterkant (!, anders gaat het zagen niet goed), veel tijd besteed aan het tekenen van rechte lijnen op de hals en de boel uitgezaagd op de lintzaag.een begin gemaakt met het verwijderen van de zaagmarkeringen (op de schuurband), en daar doen we de volgende keer meer van.volgende keer afmaken, en dan de ronding van de hals? dan kunnen we eindelijk es aan de toets beginnen (of uitbesteden!)

+ 0 - 0 | § WEEK 9

Wachten is het minst leuk om te doen. Vandaag maar weinig gedaan.

Tip 1&2 bij het plakken van fineer: gebruik *weinig* lijm (een kant insmeren, niet twee!), en controleer of de lijm door de fineer komt nadat je het een keertje hebt aangeklemd, zodat je eventuele doordruksels met water kunt verwijderen. [edit 030331: schellak gebruiken om het hout te sealen voor het lijmen, twee kanten anders trekt het fineer krom]
Dat was het weer voor vandaag. Net voor 24:00 thuis, Reggy feliciteren! Volgende week gaan we de vorm van de kop pen hals zagen. oh jee oh jee...

note to self: stukjes hout (ebben) in je ogen moet je vermijden, draag een beschermbril bij draaien EN zagen!

+ 0 - 0 | § WEEK 8!

Uiterst laat, maar we doen ons bestom te herinneren...


Volgende week: schuren, toets-kant weer vlak maken. dan de vorm van de kop uitzagen? en de rest van de vorm van de hals? gaten boren voor de tuners? toets?