Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003
01 Dec - 31 Dec 2002
01 Nov - 31 Nov 2002
01 Oct - 31 Oct 2002
01 Sep - 31 Sep 2002

Last Comments

Last Referrers

Links

TO DO
Verzameling plaatjes
CyGa.Net

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

+ 0 - 0 | § WEEK 21

kom je aan op het M10, komt de balie-er je vertellen dat er geen cursus is vandaag. maar niet getreurd, gewoon aan de slag. halverwege kwam meindert ook langs, dus dat bracht al iets gezelligheid.
en dat was het wel weer voor vandaag.

+ 0 - 0 | § more pics

Nog wat foto's voor de liefhebber.De body, gelijmd en al, zoals ie er nu van boven uitziet.

inlineSchuin, let op de zwarte streepjes...

inlinenog eentje...

inlinevan achter (dat staat er ook op :)

inlinedie richel moet nog glad, dat wordt hard werken met de schaaf

inlinehier wilde ik eerst een achterplank van maken. maar de plank is niet alleen zoals je kan zien in de dwarsrichting scheef, ook nog naar voren/achter.

inlinedure lijmklemmetjes...

inlinede kast met gereedschap.

inlinenog een view

inlinede houtvoorraad. ergens ligt nog het plankje dat ik wil gaan gebruiken voor de achterkant.

inlineeen view op de achterkamer

inlinede freesbank zoals ik die ook misschien nog es wil hebben thuis :)

inlineschuurband, ook heel handig maar vooral heel STOFFIG!

inlinedraaibank I, voor de ronde delen der bas.

inlinedraaibank II.

+ 0 - 0 | § WEEK 20 (party)

begonnen met het recht maken van de beide vleugels, er stak natuurlijk nog een stukje van de coco bolo uit over de rand. voor en achterkant gedaan, zodat het klemmen geen moeilijkheden op ging leveren.daarna gelijk maar het zwarte fineer erop geplakt, en in een klem of 8 gezet om te laten drogen (4 per vleugel).even het voorste stuk van de toets (waar de kam moet) bijgeschuurd zodat het meten beter zou gaan, en daarna kwam het grote aftekenen; lijntje over het midden van de toets, breedte boven en onder van de hals opgemeten en hop! overgenomen op de toets. daarna met de grote lineaal een streepje trekken (scherp potlood), en het geheel mag op de zaag (aaaaaaaaaaaaaah).dat ging gelukkig allemaal goed (wel met bril op), en na veel voorzichtig bijschuren op de schuurband past de toets nog op de hals ook :)

nog wat plexiglas gedraaid, is nu bijna nodig!en in de overuren heb ik de randjes van het zojuist geplakte zwarte fineer afgesneden (met een stanleymes), alles goed gladgemaakt met een oud mesje, en toen alles in de lijmklem *ril*.op een los stuk mdf, krant erop, lijm erop (2x), tegen elkaar, klemmen erop, eerst in het midden, toen de klemmen om het geheel omlaag te duwen tegen de MDF, en toen de rest. 12 of 13 klemmen in totaal! morgen kijken...mooi stukje mahonie gezien voor de achterkant, niet het grote stuk met de enorme knoest erin, dat schijnt te erg te zijn om er iets van te kunnen maken (wat natuurlijk direct mijn nieuwsgierigheid wekt). maar goed...

+ 0 - 0 | § pics!kijk, dat is hoe -ie er ongeveer uit gaat zien. volgende week moet ik het zeker weten, want dan is het tijd om de boel tegen elkaar aan te gaan plakken...

inlinehumhum, die ronding zit niet helemaal in het midden... we gaan nu eerst led-den, en dan plakken, en dan naar voxhumana voor Uitermate Vlakmaken voor het inwerken van de fretten...lief, zo allemaal naast elkaar....het tussenstuk van de andere kant!

+ 0 - 0 | § WEEK 19

Bijna lustrum! Vandaag van het bodytussenstuk eerst de uitgeperste restanten harde lijm verwijderd (zo goed als dat ging) thuis, daarna op CC de boel mooi vlakgeschuurd. De lijm is thermoplast, en een schuurband wordt heet, dus schrapen was af-en-toe wel noodzakelijk.

De kant die ik wil gaan gebruiken heeft helaas een groenige vlek in een stuk dik esdoorn op een plek die je gaat blijven zien, dus ik vrees dat het de andere kant gaat worden.

Daarna een met behulp van het geronde schuurblok een positief blokje gemaakt voor om weer een negatief mee te schuren (bijna zinloos, blijkt later), waar de toets in kan liggen als de sleuf voor de LEDs erin wordt gemaakt. Uiteindelijk (te laat) probeerde ik de schuurband (op het ronde eind), en dat ging schukken sneller dan met de hand, en nauwkeurig genoeg. Nog later bedacht ik dat de steun wel overal even dik moet zijn, anders wordt de sleuf niet overal even diep. Dus dat plankje moet straks gewoon op de freesbank (had ik gelijk kunnen doen!).

En toen mn coco-bolo op maat gezaagd (dwars op nerf zagen geeft erg veel afbrekende stukjes, het lijkt wel palissander!). *shudder*. [edit 030331: zowel palissander als cocobolo komen uit de dalbergia genus. cocobolo heet "dalbergia retusa" in het latijn, en palissander is daar "dalbergia latifoloa". beiden komen uit de leguminosae familie.]

Schellak op cocobolo opgeschuurd voor de zekerheid. En toen geplakt (twee keer, met uur drogen tussenpauze). zijn 10 grote lijmklemmen genoeg? ik hoop het!

nog wat aan de toets gerond, die is nu niet door de lengte symmetrisch, maar wel op dikte en kan eigenlijk niet dunner vanwege gaatjes boren voor LEDs. Het hoogste punt loopt zeg maar niet onder de (BEADG) A-snaar, maar meer onder de E. Dat verloopt ook nog dus (hoogste punt komt uiteindelijk onder A natuurlijk), ik vraag me af of dat wel goed gaat... het rare is vooralsnog dat beide zijdes wel even dik zijn (4mm).

op het laatst nog flink geschaafd aan de toekomstige voorkant van het bodytussenstuk (mooie krullen!, goeie schaaf).

+ 0 - 0 | § -effe tussendoor-

het lijmen was nog niet helemaal af, dus effe nog afgemaakt vandaag.

problemen 1: droge lijm is *hard*! en dus lastig te verwijderen.... met een mesje gaat het net (kortom, volgende keer alles achter elkaar in 1x plakken, niet in twee sessies. schrapen dus! (want schuren gaat ook niet, de lijm 'smelt' dan als het ware je schuurpapier in.

en twee: het ebben was niet helemaal recht (genoeg) dus iets bijgeschuurd. er zitten nog twee spleten in, maar die zitten ergens waar het niet belangrijk is (gaat eraf) dus dat was niet zo erg.

+ 0 - 0 | § WEEK 18een todo-lijst gemaakt en aangepast.

Tips van vandaag: zorg ervoor dat te lijmen vlakken helemaal schoon zijn (effe krabben met een oud stanleymesje), en ook dat de lijm schoon is (en geen vieze klonters bevat). verdeel de lijm met een stukje hout, dan zie je sporen als er troep in de lijm zit.

te veel lijm is niet goed, maar te weinig helemaal niet! (dubbel insmeren dus, maar met mate).