Archives

Next Archive Previous Archive

01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003
01 Dec - 31 Dec 2002
01 Nov - 31 Nov 2002
01 Oct - 31 Oct 2002
01 Sep - 31 Sep 2002

Last Comments

Last Referrers

Links

TO DO
Verzameling plaatjes
CyGa.Net

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

+ 0 - 0 | § WEEK 14

Deze keer eerst maar eens de drie andere gaten geboord in de kop. Ditmaal op het kleine freesbankje met X-Y tafel, dat gaat toch echt VEEL makkelijker dan met een suffe kolomboormachine. *zucht*, alweer een apparaat dat ik wil hebben voor later :)Nouja, toen maar een mooi stukje palissander geschuurd (dat ruikt naar rozen!), veel werk, t spul is *hard*, en daarna op 6.5 millimeter dikte gezaagd (en weer geschuurd). Hierbij ontdekt dat de geleider op de lintzaag gewoon _niet haaks_ is. Belachelijk.Dus we hebben nu iets dat op een toets lijkt.Daarna nog wat hoekjes van het subproject 'vijzel' gezaagd, dat ie goed op de draaibank kan. Woendag nog even dat subprojectje afmaken, als dat lukt :)Dan kan in de kerstvakantie de toets naar Vox Humana, voor ronding en zaging, en dan gaan we ook een mooi stukje uitzoeken voor de voorkant. Jeej, een body-ontwerp nodig!

+ 0 - 0 | § WEEK 13

Eerst een stapje of wat genomen in mijn tot-nu-toe-niet-genoemde 'vijzel'-project, daar ga ik een vijzeltje maken (draaien) om de schellak op te testen. Ben nog niet helemaal overtuigd namelijk. Vorige keer esdoorn en mahone balkje tegen elkaar geplakt. Nu blokje doormidden gezaagd, geschuurd, daarna weer zo gezaagd dat het tegen elkaar geplakt allemaal even dik was (en dus heb ik nu 4 dunne plankjes esdoorn en mahonie over :) Daarne weer geschuurd, en toen geplakt.Nog een boel gedaan aan de hals-kop overgang, geschuurd enzo, en het geplakte houtje van vorige week is helemaal weg...Twee gaten geboord in de kop. Voor meer was geen tijd...De dikte van de kop is nog meer aangepast, is nu nog maar 18~18.5 mm, want de tuners hadden anders echt geen vlees qua schroefdraad.OOK ontdekt dat ik de verkeerde tekening voor de kop heb gebruikt. Niet de gulden-snede-die-veel-tijd-kostte, maar de 'uit de losse hand'-versie. *hele diepe zucht*. nouja, het scheelt max vijf millimeter ofzo, maar t ziet er toch net effe iets anders uit. Alhoewel, dat andere design was *nog* kleiner dan t kopje nu al is...Wel nog even de "deuk" van "rechtsonder" overnemen, nu zit daar een zinloos iets.Nog EEN KEER MAAR! voor de drie-weken-kerst-pauze. Dus volgende keer gaan we hout uitzoeken en zagen voor de TOETS! Dat moet dan gezaagd, op maat, en geschuurd. Boy-oh-boy.

+ 0 - 0 | § WEEK 12

Vandaag geen cursus dus maar gewoon thuis geknutseldm tussen 12 en 3. Wat gereedschap geleend, klemmen, vijlen en raspen.

De meeste tijd is opgegaan aan het dunner maken van het peghead, dat zag er iets te lomp uit. Is van 21mm naar 19(,5) gegaan. Verder moet je toch wel een beetje durven wat betreft dat afronden...

Nog wat papieren ellipsjes gemaakt voor mal, met anderhalve millimeter recht hout aan de fretboardzijde.. (niet compleet ellips dus). Om dat goed te doen ben je ook best wel wat tijd kwijt (leve FreeHand!)

Beetje geschuurd enzo, t wordt best mooi!