WOENSDAG 25 JULI

Mrten

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

kaart
Kaart

Op tijd op lukt natuurlijk niet. Alhoewel de zon natuurlijk wel weer zijn bekende handje hielp (Ja, standaard, ja, maar toch erg leuk). Ontbeten met brie, en zooi (heel veel) opgeruimd en ingepakt, en off we were. 11:45 bus. Alweer te vroeg bij de halte, waar ik een stel nieuwelingen heb geholpen met de bushaltes voor het centrum (Hamilius uitstappen!).

4/16
Ganzen, geen eenden!

Naar spoor 9, en gelijk in de trein naar Wasserbillig. Ik op de kaart de route volgen, Reggy in het spoorboekje. Reg's kaartje is nog uitgebreid bestudeerd door de conducteur en zijn stagair(e). Heel interessante route waarmee ik niemand zal vervelen. Veel europees gesponsorde projecten, wel.

In Wasserbillig werden we (we gingen een ijsje kopen) door een cafébaas ontraden de GR5/E2/E3 te nemen. Door het Duits weet ik niet meer precies wat er nou mis mee was, 't zal wel verkeerd zijn aangegeven soms, dat was namelijk mijn eerste indruk, of misschien modderig, of steil ofzo. Anyway, hij wees een andere route aan, die ook naar Born ging, en die liep vlak langs de Sūre.

Ook mooi natuurlijk, en een extra land bij de vakantie betrokken, omdat de route deels door Duitsland liep... Brug over, grens over, en langs een weg (dat was wel jammer, en WARM!), langs het water, zo af en toe te zien door de bossen. En of dat verleidelijk was!

Twee rustpauzes, een op een bankje, een op een bankje, en de volgende midden op een weg, onder en in de schaduw van een groot snelwegviaduct, zeker 60 meter hoger. Zo af en toe een wijnveldje op de helling. Es wäre sehr schon!. Vlakbij Born (einddoel van deze dag) nog een verongelukte fietser gezien. Ambulance (duits) was er al bij. Hier waren we net over de fietsbrug Duitsland-Luxemburg.

4/18
Tent, romantisch aan de Sūre!
4/17
Deutschland!

Erg leuk, dat vrije personengereis! Eenmaal in Born (water, waaaaaaaaater, HEET!) de tweede camping genomen, de eerste was erg klein en het fietspad liep er dwars doorheen. Camping Officiel dus. Spullen gedropt, tent opgezet, en gaan pootje baden in de Sūre.

Tent staat nu aan de Sūre, dichterbij dan aan de Ourthe in elk geval. Twee vissers links en rechts nu. Colaatje of twee per persoon weggewerkt, en echt gaan zwemmen (Brrr!). Maar dat went, en na verloop van tijd ontdek je dat stroomopwaarts zwemmen best wel lastig is. En naar de overkant (Duitsland!) lopen kan niet zonder nat hoofd te halen.

Douchen (stortbad!), eten (het soepje!), koken, en nog even gestoeid voor een toetje. Bushalte gezocht, en nu ligt mijn arme Regje een beetje ziekjes in de tent terwijl ik dit schrijf in het licht van de sterren (en een gaslamp). Nog even naar boven kijken, tanden poetsen, en naar bed. Morgen NIET vroeg op. We gaan verder met de bus. Ik heb een blaar van het warme weer.... Shit. Sterren zijn wel weg mooi, om de dag te eindigen met een positieve noot... Truste!