ZATERDAG 21 JULI

Reggy

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

kaart
De busMAP

Deze keer werden we niet gewekt door een wekker (of door een piepende Maarten): lekker uitslapen. Om 10:30 begonnen we dan ook pas langzaam op te staan: aankleden en ontbijt kopen in het kampwinkeltje. Daarna lekker ontbijten in het zonnetje. Vervolgens onze vieze en stinkende kleren maar eens gewassen... met de hand!

Niet alleen de te wassen kleren werden dus nat maar ik en mijn jurkje ook. Om niet weer met allemaal nat spul te zitten stopten we het wel in de droger die er meer dan een uur over deed om onze spulletjes droog te krijgen (op het bord stond +/- 47 minuten). Om de tijd te verdrijven las Maarten in de krant en heb ik wat op de schommel gezeten *zwaai zwiej zwoei*.

Na het wassen/drogen konden we eindelijk naar de stad Luxemburg vertrekken. Daar gingen we bij het station nog eerst even een carnet voor korte afstanden kopen en het busboekje (nou ja, busMAP) voor alle buslijnen in Luxemburg(-land)! Daarna weer op naar het centrum. Onderweg nog even een tussenstop gemaakt bij de Quick (variatie op de MacDrek).

In het centrum nog drinken gekocht en zalf voor mijn enkel (die overigens al stukken minder pijn doet dan gisteren), Vervolgens maar wat door de stad gelopen (over o.a. vestingsmuren). Het is trouwens een erg mooie stad met te veel oude gebouwen om overal foto's van te maken. We volgden ook voor een deel de route van het Blues en Jazz festival dat vandaag plaats zou vinden. We hoorden zo ook nog enkele soundchecks van bandjes (ook een Nederlandse band toen we op een terrasje zaten).

4/13
Een eng onscherp slangetje!

We moesten ook maar es ergens gaan eten. In een pizzeria zou ook een band spelen (om 22:30 pas, lang na het vertrek van onze laatste bus naar de camping) en dus besloten we daar te gaan eten. We kwamen daar om 19:00 aan en ze zeiden dat we mochten eten, maar dat we om 20:30 weg moesten zijn, omdat dan de zaak vol zou zitten. In het halve uur dat we daar gezeten hebben (snel hé!) liep de hoofdober telkens maar supergestressed heen-en-weer.

Na ons snelle maal liepen we nog wat over oude delen van de stad om vervolgens (nadat we nog een slang op ons pad tegenkwamen) weer op Place d' Armes terecht te komen. Daar bleven we nog even luisteren naar het bandje dat daar speelde (meer rock dan jazz) en toen toch echt op zoek naar een toetje: ijsjes bij een glacerie. Die aten we gezeten op een bankje op Place de la Constitution op om daarna snel naar de bus te lopen die we net haalden. Om 22:00 waren we alweer terug op de camping waar ik eens uitgebreid ging douchen. Daarna: hop de slaapzak in.