VRIJDAG 20 JULI

Reggy

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

7:45
*Piep piep piep* zegt Maarten in mijn oor. De wekker stond eigenlijk op 7:30, maar die stond niet aan. Maar goed dat Maarten vanzelf wakker werd, want we moesten onze natte zooi om 8:00 uur alweer gaan halen. Om 8:00 uur stapte Maarten dan ook maar uit de tent om het te halen en het was nu toch wel een stuk droger :o) Het was nu toch nog wel erg vroeg en dus bleven we nog even liggen.

Om 9:00 uur moesten we toch maar eens opstaan. Lekker ontbijten en inpakken. Om 11:15 was alles ingepakt en kon Maarten mijn enkel intapen. Die doet namelijk nogal een beetje pijn, waarschijnlijk door een slip gisteren in het bos. Vervolgens vertrokken we naar Houffalize centrum, waar we nog eens goed gingen vragen voor de bus. 12:53 vertrek naar Gouvy vanaf Place du Roi Albert I. Daar konden we nog meer dan een uur op wachten.

We waren de enigsten in de bus en de buschauffeur had een Belgische radiozender (Franstalig) opstaan met een toespraak van koning Albert in verband met de nationale feestdag morgen (geen idee wat er is).

Als we in Gouvy in de "stationshal" komen, zit die bomvol met... scouts (meisjes) die erg veel lawaai maken. Daar blijkt dat we daar ook nog bijna 1,5 uur moeten wachten. Maarten gaat ondertussen even avondeten halen bij de Spar tegenover het station (380 BEF). Ondertussen is de groep scouts alweer vervangen door een andere groep scouts.

Om 14:35 vertrekt onze trein naar Luxemburg (voor vertrek stapten er nog een paar scouts uit de trein!): Gouvy (vertrek) --> Clervaux (bleef -ie wel drie minuten staan) --> Drauffelt --> Wilwerwiltz --> Kautenbach --> Ettelbruck --> Mersch --> Luxembourg.

Daar waren we dan om 15:45. Om uit het station te komen, moesten we onder het spoor door, naar beneden en naar boven. We namen eerst de trap, maar na een paar (drie ofzo) treden deed dat toch wel zeer aan mijn enkel. Dus dan maar met de lift naar beneden. De enigste manier was om ook weer met een andere lift omhoog te gaan, maar die was stuk. Dus weer met de lift naar boven en dan maar trap af en op gehupt.

kaart
De route van de bus

Boven gingen we eerst maar naar de toeristische informatie om te vragen naar de campings e.d. We kregen precies dezelfde boekjes als die we al hadden gekregen van het Luxemburgs verkeersbureau met de post. Vervolgens maar even geld pinnen (5000 LUF) en reiskaartjes kopen (1440 LUF). Misschien konden we toch ook maar beter iemand laten kijken naar mijn enkel, aangezien we allebei niet wisten hoe we hem moesten inbinden.

Dus op naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Na een aantal minuten praten met een Franstalige non en twee politieagenten kwamen we erachter dat het elke dag verschilt welk ziekenhuis EHBO heeft. Dus dan toch maar naar de camping met buslijn 5: Camping Kockelscheuer.

Ook hier kregen we een plaatsje. Dus de tent opzetten en vervolgens verbond Maarten mijn voet met een rekverbandje. Daarna lekker eten: rijst met kip-curry. Afwassen en met de bus naar de stad Luxemburg; het centrum deze keer. Net zoals bij het station staan hier allemaal beschilderde koeien (kunst). We wandelden wat door de winkelstraten en kwamen ook uit bij o.a. het hertogelijke paleis en het gerechtshof.

Uiteindelijk eindigden we op Place d' Armes. Hier was net een jazzband aan het spelen. En ze waren goed! Een drummer, een bassist, een toetsenist, een altsaxofoon en een tenorsax/dwarsfluit uit West Virginia (mountain mamma), USA. Van bekende nummers maakten ze jazznummers en ze improviseerden veel met veel solo's. We bleven dus naar deze band luisteren, waarbij we op een terrasje van een café gingen zitten, waar Maarten een biertje en ik een crème caramel bestelde. Die was trouwens lekker zeg: *yummie*.

Om 22:47 hadden we de (laatste!) bus terug naar de camping, waar we rond 23:00 aankwamen. Toch nog maar even douchen. En het sanitair op deze camping zag er goed uit: verwarmd, douchecabines, plantje, spiegels, haardroger, Wc's met wc-papier en dat allemaal bij de prijs in begrepen (die overigens ook niet hoog is). Vervolgens maar lekker slapen.