DONDERDAG 2 AUGUSTUS

Reggy

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

8/09
Nachtopname uit de hand!

Lekker uitslapen! Rond 11:00 uur toch maar eens opgestaan en douchen. Al geldt dit laatste alleen voor Maarten, aangezien bij de dames beide douches bezet waren en nog twee wachtenden voor mij waren. Ontbijten en maar eens richting het château van Clervaux, want daar was de tentoonstelling van "Family of Man". Ook waren daar het "slag om de Ardennen/oorlogmuseum" en het "luxemburgse-kastelen-maquette- museum". Meteen maar voor ze alle drie kaartjes gekocht (twee studenten is slechts 200 LUF).

Maar eerst naar de fototentoonstelling. Er zaten erg mooi foto's tussen. Deed wel iets hoor. Hoofdzakelijk allemaal foto's van mensen en de foto's zeiden best veel. Er was trouwens ook een erg mooie wenteltrap.

Het bekijken van de foto's heeft toch 1,5 uur in beslag genomen. Binnen een uur hadden we echter de beide andere musea bekeken. Vooral het oorlogsmuseum (Battle of the Bulge) vond ik niet geweldig. Dat hoefde ik niet zozeer allemaal te weten. Bovendien lagen er te veel spullen in te kleine ruimte.

Het maquette-museum was wel weer grappig. Sommigen waren echt groot (het hele dorp rond het kasteel nagebouwd!) en ik zou ze niet graag gemaakt hebben (wat gaat daar een tijd in zitten).

Naast le château lag de toeristische informatie waar we even gingen vragen waar het speelgoedmuseum lag (ja, ja, ik zei toch al cultureel dagje!). Toch maar eerst even iets eten bij een wafelding dat ook crêpes serveert. Althans, dat stond op de kaart en hing overal op. Bij bestelling konden we helaas geen pannenkoeken krijgen en namen we dus maar ieder een wafel.

8a/10
Het kasteel van Clervaux

Rond 15:15 gingen we het speelgoedmuseum in. Veel treintjes en meccano, maar helaas mochten we nergens aanzitten (flauw hè!). Er zaten wel grappige dingen bij. Hierna hadden we alweer honger! Twee appeltjes gekocht en terug naar de camping. Daar nog even brood besteld en vervolgens kijken wat we morgen gaan doen: naar Coo (B). Mijn ouders maar meteen even gebeld, dat we zaterdag thuis komen. Ook maar eens even gaan douchen en deze keer was er niks bezet (wel veel warm water :o).

Alweer slaat de honger toe en gaan we lekker ergens uit eten (een pizzeria, want die voldeed als enige aan de eis van een parasol boven ons hoofd voor het geval (en inderdaad!) dat het ging regenen). Daarna gaan we nog even kijken hoe laat we morgen de trein moeten hebben: 12:07 uur.

We namen een andere weg terug naar de camping langs de abdij (wonen nog 28 monniken) en de kerk. Ondertussen begon het te regenen en een beetje te onweren. Op de camping dus maar de tent ingekropen, waar we nog lekker hebben liggen kletsen tot 00:18.