WOENSDAG 32 JULI 1 AUGUSTUS

Mrten

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

kaart
Kaart

08:00
Wekker + opstaan! Moe. Korte doesj en effe ontbijten.8/01
Niet naar beneden vallen! (Zie dat hekje bovenaan voor een schaalindruk)
8a/02
....
10:00
KLAAR met inpakken, nog effe betalen en wat informatie inwinnen over wandeling M van vandaag. Niemand die het weet helaas, dus op de gok tegen de richting inlopen. Korte stop bij de bakker en om 10:50 de bus bij een tijdelijke halte. Op, met een veel te grote bus, naar Müllerthal. Korte bochtjes enzo. Erg mooi uitzicht als de bus over een heuvel komt.

In Müllerthal starten we met M, op zoek naar een waterval met een stenen brugje. Na een tijdje bij een bankje stelletje oude dames tegengekomen, door de verwarring even de verkeerde ("te makkelijk, gaat niet omhoog") richting gekozen, weer terug en de lekker steile trap op naar een uitzichtspunt. Dit was helaas erg bebost.

8/03
Zoek de 10 verschillen!

Dus weer naar beneden (andere weg) en na een tijdje komen we een bord 'danger/levensgevaar' tegen. Dat werkt altijd erg opwekkend en dus kiezen we maar voor de 'deviation'. Dat blijkt niet zo lang nodig te zijn, want eenmaal onder het ingestorte pad (boom omgevallen ofzo) zien we samen met een Berg Toeristen het beroemde bruggetje, de "Schiessentümpel".

8a/04
....

De verplichte foto's gemaakt en weer door met de trap op (M). Kloof door, met heel lange en smalle(!) trap, dat ging maar net met de rugzak op. Endje verderop de "Goldfralay", daar kon je (niet met rugzak, te smal!) een kloof door met wat bochten (donker!) en wat trappen (gestapelde stenen!) op om weer op een vrij bebost uitzichtpunt te komen, met bankje. Daar hebben we wat NL'ers op onze rugzakken laten passen (beneden dus).

8/05
...
8a/06
Sja, als je de weg niet weet...

Weer door, bos bos bos, mooi mooi mooi en op een parkeerplaats uitgezocht "hoe nu verder". Handig, die horaires. Er bleek een bus (111) te gaan naar Echternach, en vanaf daar een naar Ettelbruck (500) en vanaf daar de trein, op naar Clervaux, voor de fototentoonstelling (zie morgen dus) 'Family of Man'. Dat was echter nog een klein stukje (inderdaad, bergop) lopen en dus snel-snel weer op weg. Het bleek een heel lange, maar gelukkig niet zo steile trap te zijn naar Consdorf (stap-trap-stap-trap).

8/07
Trapje OP!
8a/08
Daar staat Maarten!

Aan het eind daarvan was de bushalte al (Reggy heeft nog in de koeienspul gestaan trouwens hier, weiland) en wat schetst onze verbazing als daar bus 112 aankomt, 5 minuten te laat (15:34 ofzo). In Echternach was de 500 al weg en dus even geshopt bij de Match, die we al wisten. Daarna naar de bus, nog ijsje gekocht dat net niet helemaal op ging voordat de bus er was.

De bus zat helemaal vol (dus de achteringang genomen), dat bleken allemaal kanoërs te zijn, vanaf Dillingen was de bus dus ineens weer helemaal (nog 7) leeg. De reis liep voorspoedig, erg mooi landschap en Reggy viel in slaap... In Ettelbruck kwartiertje gewacht op de trein en op naar Clervaux.

20 minuten later (klein land!) zaten we alweer in Luxemburg-noord (Ardennen, ofwel Oesling) en konden we lopen naar de camping. Dat was best ver, helemaal om een heuvelrug heen. Tent opgezet en lekker gaan plonzen! (want zwembad!). Eten, nog wat lopen en slaaaapen. (oh ja, afwas).