Vrijdag 23 Augustus
9/13
De tent mooi aan het water...
kaart 7
De Kaart
9/14
Stuk naar beneden gevallen leisteen

Vroeg op, de wekker ging wel om 07:00! Het opstaan en inpakken ging echter niet zo goed, misschien was het de wijn van gisteren die parten speelde? Om 10:00 liepen we pas van de camping af, naar de supermarkt om ontbijt te kopen. Reggy haalde stokbrood, croissants en brie, die we voor de Abbaye opsmikkelden. Direct daaronder was nog een enorme echoput (meer een betonnen hal), daar kon je goed echoën!

 
9/15
Abbaye d'Stavelot. Hoge poort!

En de muren daar waren origineel, gemaakt van brokken steen in gepakt in stalen netten, zodat ze een soort van hele grote bakstenen vormden zeg maar. Om 11:00 gingen we lopen, even naar links, en achter de Abbaye langs, op een weg die heel erg stonk naar auto's. Over de Amblève, een brug met plakkaat met daarop een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, over het Ardennenoffensief. En ja, de ene heuvel die we vandaag over moeten begint al gelijk hier, steil de weg omhoog, en even later rechtsaf tussen twee afzettingen nog steiler omhoog. Ook al is het niet heet vandaag, de druppels staan ons al gauw op het voorhoofd.

 
9/16
Uitzicht vanaf het skistation.

Iets verder komen we op een asfaltweg waarlangs zowaar het ski-station van Stavelot staat! De skihelling is zo te zien niet meer dan een blauwe... Wel een mooi uitzicht. De weg gaat door omhoog, en even later linksaf door een bos naar een hoeve. We lopen een stukje door de tuin van de hoeve en gaan rechtsaf een veldweg op. Eigenlijk gebeurt er heel weinig, de weg klimt een beetje en we gaan rechtdoor een holle weg op een bos in. Het dennespul loopt heel zacht. Aan het einde van het bos staat een huis heel alleen (mooie plek!), met een grote houtvoorraad.

 
9/17
Mooie schimmel
9/18
Kunst in het bos

Langs een ven is de weg zo nat dat we rechts naast de weg in tussen de bomen gaan lopen. Bij een rots-zit-steen houden we halt. Links rechts en even controleren of we de goeie weg te pakken hebben (ja, daar staat een GR- teken op een rots geschilderd), en door tot een 5 wegen kruising. Daar moeten we uiteindelijk niet rechtdoor (schuinrechts) zoals in het boekje staat maar echt rechtsaf, wat even zoeken oplevert naar een GR-teken. Door het bos bereiken we het hoogste punt van vandaag (~572) and down we go! Bij een splitsing met bankje (met een groene bol en rode pijl erop) komen we tussen de weilanden en dalen we af naar Logbiermé. Daar staat bij een driehoekig grasplein een nieuw huisje en we ploffen op het bankje neer.

Er gebeurt hier echt niets! Na een klein kwartier gaan we weer door, langs het plein (en een kruis voor gevallen soldaten) en een natuurvriendenhuis waar wat mensen zitten te lunchen over een hele saaie bosweg (alleen maar rechtdoor) richting Mont-Le-Soie. Behalve een bocht en een boerderij is daar niets te zien dus we gaan door op een net-zo-saaie asfaltweg, tot we weer bij een bankje mogen zitten. Daar lopen twee GR5 Hollanders voorbij met een dagrugzakje (die de trein naar Stavelot willen nemen vanuit Vielsalm. Aha. Die lijn is pas 30 jaar gesloten ofzo...). Het lijkt wel of alleen Nederlanders zo gek zijn om de GR5 te lopen... We schatten nog anderhalve kilometer tot een opvallende eikenboom, het blijken er iets meer te zijn (200 meter ofzo), maar het pad blijft even saai.

 
9/19
Dorp in vallei
9/21
Als je goed kijkt zie je een trein!

Vanaf de eikenboom blijft het een saai bospad, we komen iets meer mensen tegen (allemaal met kinders en allemaal zijn ze chagrijnig), maar het enige wat we kunnen bestuderen zijn wat facetten van bosbouw, en daar ben je snel op uitgekeken. Na een nog chagrijniger kijkende boer die z'n prikkeldraadafscheiding repareert komen we een betonnen wegafscheiding tegen (die kennelijk auto's moet tegenhouden die een bungalowpark inwillen), midden op de weg. De weg verwordt nu tot een steil dalend bospaadje, langs een kapel, weer een asfaltweg op, en ineens zijn we bij de kerk van Vielsalm!

 
9/20
Waterval
9/22
Vielsalm-station

WE ZIJN ER! Ik drop mijn rugzak en Reggy bij de voet van de kerk en ga op zoek naar een pinautomaat, anders kunnen we niet meer terug. Na een rondje Vielsalm en eerst drie banken gevonden te hebben die mijn pasje niet accepteren of dicht zijn kom ik door een straat met drie banken die wel mijn pasje willen hebben (niet alle drie geprobeerd nee) en neem ik wat geld mee. Dan terug naar Reggy en op dat moment zien we de trein van 16:39 voorbijrijden. Langs een waterval door een parkje aan een groot meer lopen we naar het station (de laatste loodjes wegen het zwaarst, ja), door een toeristisch stuk van jewelste (allemaal bungalows). Bij het station kosten de kaartjes naar Maastricht ons 11€30 en 14€20 (geen geld), en wachten we op de volgende trein van 18:39 die ons meeneemt naar Luik. Daar nemen we de trein van 20:20 en om 20:53 zijn we weer thuis in Maastricht! Samenvatting van vandaag: 23935 stappen, ongeveer 6 uur en 17.94 kilometer gelopen (3.0 km/u, met rustpauzes). 0 blaren!

9/25
Need I say more? :)
 
prev - © - 2002 - Mrten en Reggy - next

 

Last Modified:
08 May 2005 20:26 CEST