Spaghetti à la Bolognèse

Eigen recept.
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
350 gram rundergehakt
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetlepels bloem
1/2 kopje rode wijn (optioneel, water ook goed)
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 bosje oregano (mag ook uit een potje)
1 fijngewreven laurierblad
rozemarijn
thijm
zout
peper
olie om in te vetten

Bereidingswijze
  1. Olie verhitten en op hoog vuur gehakt bakken (niet koken! gehakt uit de supermarkt tegenwoordig wordt eerst nat van toegevoegd water (over kat in de zak kopen gesproken), dat moet verdampen voordat je kan spreken van 'bakken').
  2. Gesnipperde ui en met wat zout ingewreven knoflooktenen toevoegen en glazig fruiten.
  3. Bloem met beetje water oproeren (in een apart bakje)
  4. Tomatenpuree erdoor roeren, blussen met water/wijn. Nu vuur lager zetten.
  5. Tomaten en bloempapje toevoegen, doorroeren en tot dikke saus laten in koken.
  6. Fijngehakte oregano erdoor roeren, op smaak brengen met laurier, rozemarijn, thijm, zout en peper.
  7. Onderwijl pasta koken. Heeft geen olie nodig (in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt; gewoon op tijd afgieten, en niet van die vieze goedkope Honig-pasta kopen!). Is klaar wanneer de pasta :
    1. of tegen het plafond blijft plakken (spaghetti)
    2. of bijtgaar is (al dente, nog net een beetje hard).