Satesaus
Voor de extra lekker en de experimenteer, aangezien de hoeveelheden lekker vaag zijn.
4 personen.
- Ingrediënten
-
1/2 liter volle melk
Ketjap (van de toko)
ketchup
gemberstroop
boemboe sate
djahe
ketoembar
laos
sambal tjampoer
knoflookpoeder
2 potten pindakaas (350gr/stuk)
sambal oelek
- Bereidingswijze
-
- Doe de melk in n pan
- klots ketjap erbij, mengen tot caramelkleur
- zet pan op vuur
- 2x klodder ketchup erbij
- scheut gembersiroop
- veel boemboe sate erbij
- losse vinger djahe
- iets minder ketoembar
- beetje laos
- beetje sambal tjampoer
- boel knoflookpoeder
- voeg nu pindakaas toe
- sambal oelek erbij
- koken, goed roeren. niet te lang laten koken, anders schift t.