Panne(n)koeken
Simpel.
- Ingrediënten
- voor 10 panne(n)koeken:
250 gram bloem
250 ml melk
3 eieren (er mag worden bezuinigd op de eieren)
olie stroop boter suiker
- Bereidingswijze
- Klop de ingrediënten door elkaar totdat een
klontenvrij beslag is ontstaan. Voeg wat andere
vloeistoffen (bier, spa) toe totdat het een
soepel, glad beslag is.
- Verhit de pan, en voeg olie toe. Wacht totdat de
viscositeit van de olie die van water benaderd.
- Giet met een pollepel het beslag in de pan (in
een cirkeltje), en verdeel het gelijkelijk door
de pan te bewegen.
- Wacht totdat de bovenkant van de pannekoek droog
is. Wacht nog heel even langer. Draai nu de
pannekoek om. (door hem in de lucht te gooien,
of, simpeler, met een lang mes.)
- Wacht totdat de andere kant ook gaar is.
- Herhaal totdat het beslag op is.
- Beleg pannekoek met beleg en eet.