Lasagna!
Zoals het hoort.
- Ingrediënten
-
4 eetlepels olijfolie
250 gram rundergehakt
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetlepels bloem
1/2 kopje rode wijn (optioneel, water ook goed)
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 bosje oregano (mag ook uit een potje)
1 fijngewreven laurierblad
zout
peper
50 gram bloem
50 gram boter
1/2 liter melk
1 mespunt nootmuskaat
400 gram lasagnabladen
olie om in te vetten
1 bosje bieslook
- Bereidingswijze
-
- Olie verhitten en gehakt bakken.
- Gesnipperde ui en met wat zout ingewreven knoflooktenen
toevoegen en glazig fruiten.
- Tomatenpuree erdoor roeren, bloem erover strooien, blussen met rode wijn,
daarna tomaten toevoegen, en tot dikke saus laten in koken.
- Fijngehakte oregano erdoor roeren, op smaak brengen met laurier, zout en
peper.
- Voor de bechamelsaus boter in pan met dikke bodem verhitten, bloem ineens
toevoegen en goed erdoor roeren.
- Al roerende beetje voor beetje melk toevoegen totdat een dikke saus
ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Lasagnabladen 5 minuten in gezouten water voorkoken, uit pan halen en
klaarzetten.
- Vuurvaste schaal invetten en hierin laag voor laag vleessaus, bechamelsaus
en lasagnabladen schikken.
- 15 minuten in voorverwarmde oven op 200 °C bakken. Met bieslook bestrooien.