Lasagna!

Zoals het hoort.
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
250 gram rundergehakt
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetlepels bloem
1/2 kopje rode wijn (optioneel, water ook goed)
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 bosje oregano (mag ook uit een potje)
1 fijngewreven laurierblad
zout
peper

50 gram bloem
50 gram boter
1/2 liter melk
1 mespunt nootmuskaat

400 gram lasagnabladen
olie om in te vetten
1 bosje bieslook

Bereidingswijze
  1. Olie verhitten en gehakt bakken.
  2. Gesnipperde ui en met wat zout ingewreven knoflooktenen toevoegen en glazig fruiten.
  3. Tomatenpuree erdoor roeren, bloem erover strooien, blussen met rode wijn, daarna tomaten toevoegen, en tot dikke saus laten in koken.
  4. Fijngehakte oregano erdoor roeren, op smaak brengen met laurier, zout en peper.
  5. Voor de bechamelsaus boter in pan met dikke bodem verhitten, bloem ineens toevoegen en goed erdoor roeren.
  6. Al roerende beetje voor beetje melk toevoegen totdat een dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Lasagnabladen 5 minuten in gezouten water voorkoken, uit pan halen en klaarzetten.
  8. Vuurvaste schaal invetten en hierin laag voor laag vleessaus, bechamelsaus en lasagnabladen schikken.
  9. 15 minuten in voorverwarmde oven op 200 °C bakken. Met bieslook bestrooien.