Chocolademousse!

Niet voor mensen op dieët!
Ingrediënten
1 ei per persoon + 1
30 gram pure chocolade per persoon + 30 gram

dus voor 1 persoon 2 eieren en 60 gram chocolade,
voor 2 personen 3 eieren en 90 gram chocolade,
voor 3 personen 4 eieren en 120 gram chocolade,
enz.

Bereidingswijze
  1. Eieren splitsen in eiwit en eigeel. In eiwit mag ABSOLUUT geen eigeel komen.
  2. Eiwit stijf kloppen, zodat het op z'n kop blijft hangen in de schaal.
  3. Chocolade au-bain-marie smelten (schaal in pan met warm (kokend) water)
  4. Chcolade van het vuur.
  5. Eigeel toevoegen aan chocolade (wordt diep-donkerbruin)
  6. Eiwit luchtig door chocolade scheppen.
  7. 2 à 3 uur op laten stijven in koelkast.
  8. Slagroom erop.