map

21 augustus 2006


Maarten bij de duivelskei

Om 07:30 gaat de wekker en aan het geraas van de nabijgelegen snelweg te horen is een groot deel van Nederland ook al weer wakker. Wat maakt dat een herrie zeg. Opstaan en inpakken en rond 10:00 verlieten we de camping om op zoek te gaan naar de bakker voor ontbijt en lunch. Na een keer fout gelopen te zijn (en de juiste weg gevraagd te hebben) vonden we de bakker en konden onze reis voortzetten.

Gezien het slechte weer (90% neerslagkans) en het feit dat we al zoveel natte spullen hebben besluiten we de route voor vandaag in te korten en een deel via het Maarten van Rossumpad te lopen om uiteindelijk weer aansluiting te vinden op ons Veluwe Zwerfpad. Deze route liep vooral door bos, bos en nog meer bos. Wel af en toe mooie stukjes. We bezochten nog de duivelskei en zagen regelmatig omgewoelde aarde van wilde zwijnen. Op momenten brak de zon zelfs door en de regenkleding hebben we niet echt nodig gehad.


Het zonnetje schijnt vrolijk...

Een hele grote mierenhoop

Tegen 13:45 arriveerden we al bij Landal Greenparks Coldenhove waar ook een campinggedeelte bijhoort. We liepen meteen naar de camping, maar daar bleek de receptie niet te zij, dus liet Maarten mij achter in een was/toilethok om zonder rugzak naar de receptie te lopen die helemaal aan de andere kant van het park lag (groooooot park).

Ik hoopte nog dat we een bungalowhuisje konden nemen voor deze twee nachten (eindelijk droog en misschien ook een bad) , maar helaas bleken die wat erg duur te zijn (75 euro per nacht) dus hadden we alleen een campingplek die ook al belachelijk duur was: 60 euro voor twee nachten!


En dat met ons minitentje, voelde ik me wel genaaid en erg teleurgesteld. Dat was een domper. Tent opgezet en maar eens gaan sloppen. Op het terrein gelukkig deze keer (weer bij de receptie). Daar lag ook een speeltuintje met springkussen waar Maarten en ik ons wel een tijdje geamuseerd hebben. Voor morgen hadden we meteen al in het restaurant gereserveerd voor onbeperkt spareribs eten om 19:00 uur en we hebben muntjes gehaald om te wassen en veel belangrijker, te drogen.

Tegen 18:00 uur maar weer eens richting tent om eten te maken, want we wilden 's-avonds nog even gaan zwemmen. Net toen we wilden gaan koken ging het regenen. Dus maar half vanuit de tent koken en in de tent opeten. Na het eten zijn we nog wat gaan spetteren in het zwembad. Na het zwemmen weer terug naar de tent in de regen en wat is de wegwijzering naar de camping klote (op de eerste kruising staat een bordje maar op de volgende moet je het zelf maar uitzoeken).

Bij de tent aangekomen spullen verzameld en afwassen en douchen. Tegen 22:30 zitten we weer in de tent terwijl de regen vrolijk op ons dakje tikt.

Tekst en foto's: © Reggy en Maarten 2006