map

18 augustus 2006

Om 08:00 ging de wekker. Wat zou ik nog graag verder slapen. Zeker omdat we vannacht nog een uur zijn opgeweest. Het waaide en onweerde het klonk alsof het ieder moment kon gaan hozen. Maarten voelde zich niet zo prettig onder die boom met dat onweer en wilde graag ergens anders gaan kijken (en schuilen). Dus zo zijn er we om 2 uur 's nachts bij de washokken gaan staan. Het noodweer waaide gelukkig over zonder los te barsten. 's Morgens deed het wel regenen, maar al snel hield het op, dus we besloten in te pakken. Na alles schoongemaakt, ingeruimd, ontbeten, een praatje met de campingeigenaren en betaald te hebben verlieten we rond 10:45 de camping: start van de 1e geplande etappe in het boekje.


Mrten prikt een blaar

Het eerste deel viel zwaar: de rugzak was zwaar met al snel pijn in de benen (en Maarten last van zijn blaren) en de weg was vooral rechtdoor en niet spectaculair of bijzonder mooi. We hielden vaak even pauze en uiteindelijk kwamen we aan bij een stuk heidegebied (vooraf gegaan door een terrein met adoptiebomen waar as van overledenen uitgestrooid werd, dus gaarne respect te hebben voor de eeuwige rust die het gebied afdwingt. Passend dan ook die herrie van de snelweg die continue aanwezig was).Natte hei, mooie hei

Blauwe lucht

De hei was mooi en om het compleet te maken ging de zon goed schijnen. Over een prachtig één-schoen-breed paadje ging het verder over de hei. Aan het einde een perfect geplaatst bankje waar we weer wat broodnodig konden rusten. Helaas was dat ons laatste stukje hei, want daarna ging het pad weer door het bos in. Wat is de markering trouwens knudde zeg! Je hebt echt én de kaart én de tekst én de markering nodig. Bos, bos, bos, bankje om stok te pakken (heb toch wel last van rug). Aan het einde komen we in Rozendaal door een klaphekje bij het kasteel uit. Mooi kasteel, en er wordt net getrouwd, later worden bruid en bruidegom afgevoerd in een Britse oude auto die vlak voor de uitgang al stuk gaat... Als dat maar geen teken is!


Even de weg vragen aan iemand op het kasteel en ik laat Reggy achter bij een eendenvijver en ga op zoek naar een supermarkt. Helaas eerst richting de verkeerde rotonde en kom uit in miljonairsdorp RozendAEL. Even terug na nog een keer gevraagd te hebben (en dus een heel eind om) vind ik de AH. Shopshopshop en weer terug. Nog wat eendjes voeren (zelfs deftige eenden hier!) en op naar de camping. Onderweg komen we nog langs een openluchttheater (meer open lucht dan theater helaas). Zelfs twee haarspeldbochten in de weg hier! In Nederland! Gelukkig vinden we dan de camping waar we m niet verwachten (een van de vele foutjes in het boek).

Daar bij de receptie worden we geholpen door een rare meneer (lijkt niet heel vriendelijk of veel voor je te willen doen ) in een shabby kantoortje. We moesten meteen vooruit betalen (2 nachten, geen pinautomaat) en kregen geen bonnetje. We konden overal gaan staan waar we wilden.


Takje

We zochten een plekje uit en na even rusten (en een hoognodig toiletbezoek) mocht de tent weer op. Ook even naar Oirsbeek gebeld maar de verbinding was heel slecht en viel steeds uit. Maarten informeerde nog even bij de buren waar de douches waren want dat was niet echt duidelijk (bij ons in de buurt was alleen een container met wc's en wasbakken erin). Blijkbaar bevonden de douches zich iets buiten het campingterrein en je moet er een 50ct stuk ingooien voor warm water. Bij nader onderzoek later op de avond blijkt dat je die 50ct buiten het hokje in moet werpen (lekker handig!). Bij dit huisje was ook de afwasplaats. Dus afgewassen, klaargemaakt voor bed en er zometeen maar eens in dan. Maarten zit nog buiten te kijken naar de sterren (er is helaas maar 1 steen om op te zitten in het natte gras)


Opvallende dingen vandaag:

Totaal 15,47 km (cum. 33,51 km)

24469 stappen met rugzak

Tekst en foto's: © Reggy en Maarten 2006