map

16 augustus 2006

Om 08:30 werden we wakker gebeld door Roy. Hij wilde ons nog even een goede vakantie wensen. Dan ook maar eens opgestaan.

Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag al om 09:48 de trein de nemen naar Arnhem en de eerste wandeling te maken. Gisteravond echter kwamen we er achter dat we dat niet zouden halen, omdat Mrten niet al zijn spullen die mee moesten af zou hebben (zakjes naaien). We hadden dus al bedacht gewoon te vertrekken wanneer we klaar waren en dan in Arnhem te kamperen. Dan kunnen we ook nog meteen eens langs Burgers' Zoo (ik hou wel van dierentuinen :).


Lief he

Uiteindelijk verlieten we rond 11:00 het huis en stapten op station Delft om 11:18 in de stoptrein Den Haag Centraal (staan + lieve poesjes in kooitje). Daar snel overstappen op de trein van 11:38 richting Utrecht Centraal met een 4-zitter voor ons tweetjes en de rugzakken.

Onderweg begint een vrolijk zonnetje te schijnen (en Maarten heeft het al zo warm).

Op Utrecht stapten we over op de trein van 12:20 richting Arnhem en we bemachtigen weer een 4-zitter voor ons.Mrten ritst z'n pijpen af

Posing

Tegen 13:00 arriveren we in Arnhem. Daar kopen we op het station twee broodjes (beenham voor Maarten en mozarella voor mij. Gelukkig wilde Maarten wel van broodje ruilen want in de mijne zaten pitjes en in de zijne niet), die we langs de weg opaten. Mooie wijk daar (mooie, grote huizen).


We besloten naar de camping te lopen (+/- 5 km) in plaats van de bus te nemen. Dat was een goede zet, want de wandeling was erg mooi, Zeker het begin door Park Sonsbeek. Mooie grasvelden, beekjes, vijvers, watervallen, fontein, eenden en ganzen en mooie grote bomen. Af en toe was de route op de paaltjes niet goed aangegeven en waren we blij met het boekje (en de kaart!). Zo kwamen we ook twee andere wandelaars tegen die ook stonden te twijfelen waar ze heen moesten. Ze zijn nog een stukje met ons meegelopen.

Nadat we Park Sonsbeek verlaten hadden kwamen we haast niemand meer tegen. Wel zagen we al bramenstruiken waarvan enkelen er al rijp uitzagen (helaas niet zo smaakten).


Mrten peinst

En het tentje staat!

Rond een uur of drie kwamen we aan op Camping Warnsborn (met natte T-shirts van het zweet). Bij de receptie ons aangemeld en meteen douchemunten gekocht en broodjes voor morgen besteld.

We zetten de tent op een iets hoger gelegen stukje in de zon (en wat werd het meteen heet in de tent Hopelijk staan we morgenvroeg dan niet in de zon). Omkleden en even wat uitrusten (wat is zo'n rugzak zo zwaar).


Uiteindelijk maar eens naar de suup (AH) om avondeten te kopen. Dat wat een half uur lopen (2,5 km) dus ook maar meteen eten voor morgen gekocht. Terug op de camping (we hadden helaas net de bus naar de camping gemist, dus weer gelopen) leek het erop dat het zou gaan regenen dus zijn we maar meteen begonnen met eten maken (note to Maarten: deksel op de pan!): pastasalade met tonijn en wilde tomaten (in diverse kleuren) Aan de overkant op het tentenveld stond een houden picknickbank dus daar zijn we gaan zitten eten met onweer dat net begonnen was (wat is het heerlijk om even gewoon te zitten en niet op de grond). Halverwege ons diner begon het dan toch echt te regenen en zijn we de tent in gevlucht (met de meeste afwas nog buiten de die dan straks hopelijk vanzelf schoon is geregend).

Nadat het weer droog werd maar eens gaan afwassen en douchten (met zijn 2-en in een hokje, dus veel muntjes! En een thermostatische douchekraan)

Tegen 22:00 lagen we allebei in onze zakjes.

Totaal: 11,55 km.

Tekst en foto's: © Reggy en Maarten 2006