Uw browser is verouderd. Upgrade uw browser naar een CSS1 compatibele versie en lees waarom dat belangrijk is.

Vrijdag 15 Augustus

Rond 8:00 ben ik opgestaan, want we hadden nog een fline reis voor de boeg. Rond 8:30 heb ik ook Mrten uit de tent weten te krijgen. Samen puin ruimen en rond 9:30 gingen we al betalen en broodjes halen. Die hebben we onderweg opgegeten. Onderweg was naar St. Goar met de pont (met de auto deze keer). Eenmaal aan de andere kant van de Rijn gingen we tegen de stroom in naar Oberwesel -> Bacharach -> Nieder Heimbach -> (volgende kaart) Trechtingshausen -> Bingen en van daaruit de autoweg op naar Mainz. Bij afslag 24 (Mainz Laubenheim) hebben we de autoweg verlaten en zijn na te tanken doorgereden naar Bodenheim -> Nierstein -> Oppenheim -> Dienheim -> Ludwigshohe om een aantal kilometer laten naar links te gaan richting Eich. Via daar wilden we naar Gernsheim, maar helaas reden we wat verkeerd en deden we eerst nog Hamm aan. Om in Hernsheim te komen moesten we weer met het pont de Rijn over (waarom staat dat niet op de kaart?) In Gernsheim gingen we naar links om via Hahn in Pfungstadt te komen. Van daaruit was het de bedoeling om via Ramstadt naar Breuberg te gaan. Helaas ging dat ook mis: na Pfungstadt gingen we richting Eberstadt (Heej! Dit klopt niet! Terug!) om uiteindelijk ten zuiden daarvan in Seeheim uit te komen en in Overbeerbach weer op de juiste weg te komen. Althans, dat dachten we, totdat we ineens in Beenenkirchen zaten. Van daaruit zijn we doorgereden naar Lautern -> Lautertal - > Gardenheim (mooie wegen hier trouwens overal, veel bocht, veel berg en mooie view) -> Lindenfels -> Reichelsheim -> Gersprenz -> Steinbach -> Michelstadt -> Bad Konig -> Etren GsaB -> Mumling -> Grunbach -> Neustadt -> Breuberg (eindelijk dan toch :o) -> Hainstadt -> (volgende kaart) Mornlingen -> Obernburg am Main om daar de Main over te steken.


Gasthof Zum Engel

Gasthof Zum Engel

Wat daar echter gebeurd is, weet niemand. Opeens staat er een bordje naar links voor Miltenberg (he? Hoe kun je hier nou naar links om in Miltenberg uit te komen? Vaagheid). Op de een of andere manier zijn we in Klingenberg am Main gekomen (He? Dat ligt toch aan de andere kant van de rivier? Wanneer zijn we die dan overgestijen? He??!?). Daar zijn we dan uiteindelijk met een brug de rivier overgestoken (waarom staat die brug niet op de kaart?). Via Klingenberg zijn we naar Erlenbach am Main gegaan -> Mechenhard -> Eschau -> (nadat we nog eens terug moesten rijden omdat we de verkeerde kant uit gingen) Hobbach. Hier is Mrten vroeger al eens op vakantie geweest in een hotel en aar wilden wij nu ook overnachten.


Blaadjes

Eendjes

Door Mrtens goede geheugen hadden we het hotel snel gevonden. Helaas was het hotel helemaal niet open! Tot en met de 15e (vandaag dus) had het Betriebsurlaub. Dan maar bedenken wat we dan moeten doen. Op naar Miltenberg dan maar via Eschau -> Monchberg -> Rollbach -> GroB Heubach -> Miltenberg. Daar hadden we na 2x verkeerd gereden te zijn dan toch de camping ("Mainwiese") gevonden. Daar hebben we ingecheckt voor een nacht en meteen betaald. De tent hebben we opgezet en zijn Miltenberg ingegaan op zoek naar een supermarkt. Helaas is dit niet onze dag, want alle winkels zijn dicht! Bij het navragen in een museum kwamen we erachter dat het de dag is vandaag dat Maria ten hemel vaart. Dus alle Bayerenaren hebben Feiern. Hmm. Wat nu?


Miltenberg

We hebben maar wat rondgelopen en op bankjes (met een poesje, een knuffelpoesje) en langs waterkanten (met visjes, heel veel visjes en eenden (Mrten de bruut heeft nog (per ongeluk!) een steen op het hoofd van een eend gegooid)) gezeten. Ook hebben we nog een ijsje gekocht bij de mini-golfbaan en zijn uiteindelijk maar terug naar de camping gegaan. Daar hebben we wat geluierd, geknabbeld, gelezen, geschreven en uiteindelijk rond 20:30 eten gemaakt (prefab noodmaaltijd). Mrten is gaan afwassen, terwijl ik hieraan begon te schrijven. Het is nu al 22:10 uur. Ik hou nu dan ook op met schrijven en ga dalijk eeens douchen (Aaah! Met alleen een douchegordijn en geen haakjes voor handdoek en kleding! Paniek!)

 

Last Modified:
30 Jul 2004 03:14 CEST
Generated in 20.3 ms.