Uw browser is verouderd. Upgrade uw browser naar een CSS1 compatibele versie en lees waarom dat belangrijk is.

Donderdag 14 Augustus

Act I


Vuurwerk in Rheinfels

Burg Katz

Na een nacht vol treinen, schepen en vrachtauto's maar vroeg opgestaan (vochttekort, dus koppijn...) en broodjes gaan halen. Ontbijt midden in de Rijn tot de knieen in het water. Om 10:00 verlieten we de camping (die overigens werd gerund door een dikke dame die rondfietste op de camping (nee, die was niet heel groot). zo dik, dat ze met haar fiets een aanloopje nam door vanaf het kantoortje eerst een hellingkje af te rijden) en wandelden we richting Verkehrsambt. Langs de boulevard van St. Goarshausen, langs de pont en toen door de hoofdstraat was dat niet heel moeilijk te vinden. Het Verkerhsambt kon ons voorzien van twee kaarten, een 3D- en een normale versie van St. Goarshausen (en St. Goar!). De wandeling ging langs een ronde toren en toen HEEL VEEL trappen op naar de Burg Katz. Onderweg kwamen we nog langs een paar huizen waar het ons redelijk onmogelijk leek om vandaan te verhuizen (wegens teveel treden en geen autoweg). We liepen aan de rechterhelling van een dal dat op het Rijndal uitkwam, en zagen veel wijnranken aan de overkant (veel werk!). De weg liep langs een boel kunstmatige muren die ter ondersteuning van de tuin ofzo waren aangelegd.


Burg Katz

Uitzicht

De Burg was van dichtbij niet meer dan een grote rode poort met daarop het bordje 'Privatbesitz' en 'Kein Rundleitungsmochlichkeit". Een stukje verderop omhoog was gelukkig een bankje met een "view on Katz". Sehr schon. Noch etwas weiter was ineens een school met sportvoorziening! Wel raar, na zo'n eind klimmen ineens een woonwijk. Het Rijndal is werkelijk een soort afgrond in een vrij glooiende omgeving. Overigens, asfalt = zwart = warm = bah! Halverwege de woonwijk ging er een paadje naar beneden voor een uitzichtspunt en een tumpel (tempeltje?). Heel vaag. Weer terug naar boven over dezelfde weg de woonwijk in en aan het einde van een doodlopende straat naar beneden het bos in. Kies je links of kies je rechts, en het werd links.


Uitzicht

Uitzicht

Onderaan het bos was een akkerlandschap (warm!) met wat auto's (?) en een paar paadjes en wat bordjes. Geen duidelijke route ofzo, die GR'en zijn best handig soms. Langs de akker naar beneden (warm!) en naar een onduidelijk bezoekerscentrum. Dat was voorzien van een veel te grote parkeerplaats, maar eigenlijk niet van een bepaalde functie. Het was nou niet dat er iets speciaals te doen was ofzo. Er was wel een amfitheater, maar dat kom je niet bezichtigen omdat er een of andere activiteit was (naast het debiele feit dat je ervoor moest betalen). Na een ijsje gegeten te hebben het door een groot bord aangegeven pad opgegaan naar de Loreley. Weer veel trappen op naar een ONWIJS toeristische uitkijkplaats. Nette steentjes naar door hekken omgeven uitkijkplaatsen, kindertjes, oma's, nonnetjes, bussen, kiosken, noem maar op. Mooi uitzicht is het wel, maar of het de moeite waard is om er zo'n semi- trekpleister van te maken? Ik vraag het me af. Toen maar weer terug naar beneden en minstens 700 treden later stonden we weer aan de oever van de Rijn. 3 kilometer langs de oever teruggelopen naar de camping (dat kon je zien aan de grote borden voor de scheepvaart met de kilometerstand erop) waar Reggy haar schoenen heeft verwisseld.

Act II


Nogmaals Burg Katz

Reggy op de veerpont

Met de veerpont naar St. Goar (want dat is leuk), daar een beetje rondgewandeld (niet heel veel te doen ofzo), het station bezocht voor de leuk (erg leeg maar wel erg mooi) en toen een langdurige 17% helling genomen naar Burg Rheinfels. Nou was dat niet meer dan een ruine, maar wat voor een ruine! De grootste die ik tot nog toe gezien heb! Wel twee uur hebben we er rondgestruind door muren, trappen, gaten, vosseholen, enzovoorts. HELE stoere burcht moet dat geweest zijn vroeger. Note to self: volgende keer een zaklamp meenemen. Er zijn een paar delen onverlicht of slecht verlicht (maar niet afgezet) en het is natuurlijk best geinig om ontdekkertje te spelen. Had ik al "groot" gezegd? Heel groot. Diverse malen zijn we zelfs verdwaald ("hoe komen we nou weer terug?"). Er was ook een museum met een Original-maquette. Echt heel groot, een soort dorp. Suffe fransen (die hebben m gemold). Er was ook nog een soort festival gaande, dat de geschiedenis van St. Goar uitbeeldde in zang en muziek. Niet gezien, wel gehoord (de pianist ging nog een paar nummers soundchecken toen wij er waren). En natuurlijk was er vuurwerk in de avond. Weer terug naar beneden gegaan, en ongeveer onderaan de 17%-weg kwamen we nog een zwetende fietser tegen die vroeg hoe ver het nog omhoog was :). Z'n vriendje was wijzer en al afgestapt. Op zoek naar een restaurantje om lekker te eten, en het was werkelijk zoveel dat er geen ijsje meer bijpaste! Daarna gingen we weer terug met de pont, nog even voor de tent gezeten en toen weer slaaaapen.


St. Goar

Act III

Zzzzzzzzzz.

 

Last Modified:
30 Jul 2004 03:14 CEST
Generated in 60.0 ms.