WOENSDAG 18 JULI

Reggy

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

4/09
Reggy telt de portemonnee na

09:00
De wekker! We hadden ons voorgenomen vandaag maar tot Engreux te lopen en die tocht 6 kilometer in te korten (niet meer langs de Ourthe, de GR-hoofdroute volgend in plaats van de variant): 9,5 kilometer. Het duurde dus nog tot 9:45 voordat er actie in de tent kwam. Helaas regende het nog steeds af en toe en dus verhuisden we de hele zooi maar het sanitairgebouw in om te drogen en in te pakken, waar we soms raar aangekeken werden.

11:30
Gepakt! We kunnen gaan. Eerst nog even langs de campingbaas om te betalen (BEF 400) en hem een pak anijshagel aan te bieden (vinden we toch niet zo lekker en het scheelt weer 300 gram :o). Ook nog even langs de bakker voor brood (Maarten zonder rugtas de berg op en af). En toen konden we beginnen (voor de echt).

Eerst de weg af naar een dorpje Ottomont, waar we de GR weer oppikten. Tussen de velden van de boer door begon ik het met die regenbroek aan toch behoorlijk warm te krijgen. Volgens Maarten kon hij wel uit. "Maar als het dan gaat regenen?" "Er komt blauwe lucht." Uiteindelijk kwamen we bij een bos, dat we ingingen. En ja hoor, het begon alweer te regenen (blauwe lucht?). Dus weer regenbroek aan.

En dat was maar goed ook, want het was geen makkelijk looppad. Over, onder, en tussen bomen door. De regenbroeken en schoenen zagen er dan ook al vrij snel vies uit. (Maarten: Bij het weerzien van de Ourthe stuurden de GR-tekens ons de verkeerde kant uit, al snel konden we niet meer verder omdat er gewoon geen pad was. Gelukkig deed de beschrijving in het boekje ('stroomopwaarts') ons terugkerend naar waar we waarschijnlijk verkeerd gingen wel de goede richting kiezen. Waarschijnlijk (terugkijkend) was er een boom omgevallen en was de route al dan niet tijdelijk omgeleid, en hebben we dus per ongeluk de oude tekens gevolgd.)

Het was echter wel een gaaf pad, met lekker klimmen. Zo moesten we ook over een vangrail (!) klimmen om verder te kunnen. We kwamen daar uit bij de stuwdam. Die viel best wel tegen. Er was niet veel te zien. Wel was het ontzettend mooi, toen het water dat naar beneden viel weer door de wind omhoog werd geblazen: een regenboog! (de zon scheen toen net even :o) Een hele zelfs, je kon het begin en het eind zien (geen pot met goud helaas).

Na even gepauzeerd te hebben, gingen we verder het bos in, en helaas ging het bijna alleen maar omhoog *puf puf hijg hijg*. Op een gegeven moment kwamen er zelfs trappen, en die zijn met een zware bepakking best wel zwaar! Ergens temidden van die trappen stond ook nog een houten dakje, waarvan niemand de betekenis snapt...

Na eindeloos veel geklim (tussendoor nog via een loopbrug het stuwmeer van de Ourthe overgestoken) kwamen we in Engreux (nous sommes la!) Daar eerst maar bij een cafeetje een cola gedronken (80 BEF). Dit was tevens de touristische informatie, dus we vroegen waar de camping was. 300 meter verderop, naar links. Wij gingen dus vol goede moed op weg. Na meer dan een kwartier zoeken vonden we dan toch de camping (MEER dan 300 meter verderop) :o)

kaart
Kaart

Ook hier hadden ze weer plaats voor ons (300 BEF). We konden eerst de tent opzetten, en de formaliteiten daarna regelen. Dat dus gedaan. Bij het inschrijven meteen twee chocowafels en twee blikjes cola gekocht. Wat moet je anders als er geen winkel in het dorpje is? Toen weer terug naar de tent, en die ingericht. Daarna lekker de overheerlijke wafel opgegeten (wat was DIE lekker).

Dan maar eens lekker gaan douchen. Naja, lekker, het begon goed, voor 40 BEF kreeg ik een sleutel, waarmee ik de deur naar mijn douchehokje open kon doen. Het zag er prima uit: grote ruimte, kleerhaakjes die helaas te hoog voor mij bleken, een spiegel, en in de hoek een douchecabine met dat lichtdoorlatende plastic. Bovendien kon je zelf het water regelen. En dat heb ik geweten! In het begin was het water of veel te heet of veel te koud. Na eindelijk een lekkere temperatuur gevonden te hebben kon ik genieten. Maar niet voor lang, want het water werd alweer kouder. Ik dus weer stellen, en dat ging dan maar vijf seconden goed. Uiteindelijk kreeg ik alleen nog maar ijskoud water uit de kraan *brr*. Viel dat even tegen...

Dinnertime! Lekker luxe een soepje vooraf, tomaat-basilicum. En daarna spaghetti met... tomaat-basilicumsaus! Uit een pakje, en dat zou voor twee personen zijn. Maar Maarten had nog steeds honger, en dus ging hij water halen voor het tweede pak. Bij terugkomst: PANIEK! Er liggen (te?) veel druppels water op de tent, die van de binnenkant van de buitentent komen. En dat hoort toch niet? Maarten ging dus maar een naad seamsealen. Ook maar eens kijken of iemand thuis morgen de Bever (waar de tent vandaan komt) kan bellen wat zij ervan zeggen.

Eerst Joris, maar die neemt niet op. Maarten's moeder nam wel op (22:30). En die wilde wel even bellen. Ik heb toen ook maar meteen even mijn ouders gebeld, en die waren wel even blij dat ik belde. Ondertussen maakte Maarten het tweede pak eten klaar, en konden we weer eten. Omdat het regende lieten we de afwas maar buiten in de regen staan. Nog even naar de WC en tandjes poetsen, en hop, de zak in.