MAANDAG 16 JULI 2001

Reggy

U gebruikt een te oude browser om deze site te zien zoals het bedoeld is. Upgrade! (bij voorkeur hier.)

plak
Ziehier de troep die allemaal meemoest....
9:50
Vertrek vanuit Oirsbeek met de auto naar Maastricht.
10:20
Aankomst in Maastricht. Pap en mam nog even gedag zeggen en op naar perron 6 waar om 10:55 de trein aankomt.
11:10
Vertrek van de trein naar Liège-Guillemins: de stoptrein Maastricht-Randwijck, Eijsden, Visé, Bressoux, en Liège-Guillemins.
11:43
Aangekomen in Liège, kaartje gekocht naar Melreux-Hotton. De lokettist wees alleen maar naar zijn kassa, deed kennelijk niet aan Nederlands... De kaartjes waren 430 BEF.
12:30
We vertrekken met 7 minuten vertraging, en de trein zit bomvol met een groep scouts, die ons in Comblain-la-Tour weer verlaten.
13:45
De bus vertrekt 5 minuten te laat vanuit Melreux naar La-Roche-en-Ardenne. Reed de buschauffeur daarom zo hard? Dat was best eng trouwens, want we zaten rechts in de bus, en aan die kant reden we langs een rotswand. Maar het ging goed. We waren trouwens niet de enigsten die met die bus naar La Roche gingen. Zo ook een oude Belgische man en vrouw. Zij gaven ons voor het vertrek van de bus nog enkele tips :o). Ongeveer een half uur later kwam de bus aan in La-Roche-en-Ardenne. Daar gingen we eerst maar eens naar de VVV, waar we een camping uitzochten. De keuze viel op Benelux. We kochten er ook maar meteen een kaart bij (BEF 30), en die bleek toch wel handig bij het vinden van de camping (nadat we bij de VVV gevraagd hadden waar we moesten zijn, omdat de straatnaam niet op de kaart stond). Bij de camping hadden we geluk: meteen een plekje (nummer 177, 490 BEF). De tent kon opgezet worden.
15:15
4/01
Voor het eerst echt de luifel op....
Daar staat de tent dan. Even beraden wat we gaan doen...
15:40

Op naar het kasteel, of eerder wat er van over is, van La-Roche-en-Ardenne (260 BEF voor 2 personen). Hier wandelden we rond tussen de muren die er nog stonden. Er was ook een vogelshow te zien (een valkenier met zijn hulpje). Nadat we het wel gezien hadden in het kasteel, zijn we maar kaartjes voor het thuisfront gaan kopen. De postzegels bleken toch een moeilijkheid, vooral om te begrijpen wat ik met Sint-Maarten bedoelde, en het tellen van de postzegels. Terug bij de tent bleek dan ook dat we 5 postzegels te weinig hadden *grr*. Ook hebben we een aantal inkopen gedaan bij de Spar: avondeten en broodjes voor ontbijt (de hele tent ruikt nu naar broodjes). En het was daar DRUK! Vooral bij de groenten en het brood. Terug bij de tent heeft Maarten een heerlijke maaltijd gemaakt (rijst met kip). Vervolgens afwassen, waarbij iemand zo vriendelijk was ons warm water te geven, je kreeg van de camping alleen maar koud. Daarna de kaartjes beschrijven en de paar die we konden posten gingen we posten. Daarbij maar meteen ons afval meegenomen, aangezien je op de camping alleen van je afval afkwam als je bij hun een vuilniszak kocht. We stopten onze zooi (was maar een beetje) vandaar in de prullenbak van een bushalte.

21:50

Toch maar even gaan douchen. Anders hadden we voor niks douchemunten gekocht (à 40 BEF). Tandjes poetsen en lekker de tent in (ondertussen al 22:20), want buiten begon het al goed koud en vochtig te worden.