Bas

Ja, ik speel bas. Ik maak ze ook zelf, dat is eigenlijk nog veel leuker :) Tot nu toe heb ik er twee gemaakt (de tweede is onderweg). Ik heb beide bassen gemaakt op de cursus Instrumentbouwen op het Muzisch Centrum van de TU Delft, met hulp van Paul Beekhuizen.


Bas I

De eerste heb ik gemaakt tussen oktober 1996 en juni 1997. Daarvan heb ik geen plaatjes 'under construction', wel een paar andere. In 2003 heb ik 'm omgetoverd naar fretless (omdat ik een tweede ging bouwen). Daar heb ik wel een paar aparte plaatjes van gemaakt.

Hier zijn de plaatjes.


Bas II

De tweede heb ik gemaakt tussen september 2002 en juni 2003. Daarvan heb ik, dankzij de digitale camera's van Kees en Joris (dank jullie wel, jongens) een heleboel 'under construction' plaatjes van kunnen maken. Ik hoop ze nog eens in een pagina te zetten met een boel uitleg erbij van de dingen die ik heb moeten uitvinden, maar voorlopig is het een losse berg met plaatjes, een beetje per onderwerp bij elkaar gezet en verder op datum.

Ik heb de tweede gemaakt omdat ik over een paar dingen ontevreden was bij de eerste: mijn handen zijn wat klein, dus ik kon met 36" niet echt veel vakjes bespelen bovenin, en ik wilde een vijfde (B-)snaar erbij. De hals was meer D-vormig dan echt rond. Daarbij was het dan ook wel leuk om de eerste te verbouwen tot fretless, had ik dat tenminste ook :) Oh, en ik wilde LEDjes in de toets. Kortom, genoeg reden.

Hier zijn de plaatjes.