Satesaus

Voor de extra lekker en de experimenteer, aangezien de hoeveelheden lekker vaag zijn. 4 personen.
Ingrediënten
1/2 liter volle melk
Ketjap (van de toko)
ketchup
gemberstroop
boemboe sate
djahe
ketoembar
laos
sambal tjampoer
knoflookpoeder
2 potten pindakaas (350gr/stuk)
sambal oelek

Bereidingswijze
  1. Doe de melk in n pan
  2. klots ketjap erbij, mengen tot caramelkleur
  3. zet pan op vuur
  4. 2x klodder ketchup erbij
  5. scheut gembersiroop
  6. veel boemboe sate erbij
  7. losse vinger djahe
  8. iets minder ketoembar
  9. beetje laos
  10. beetje sambal tjampoer
  11. boel knoflookpoeder
  12. voeg nu pindakaas toe
  13. sambal oelek erbij
  14. koken, goed roeren. niet te lang laten koken, anders schift t.