Kip met courgettes.

Variatie op gewone kip.
2 personen.
Ingrediënten
1 braadkuiken (800 gr)
1 teen knoflook
1 eetlepel limoen- of citroensap
zout
peper uit de molen
40 gram boter
1 eetlepen (olijf)olie
1 grote of 2 kleine courgettes
1.5 eetlepel fijne mosterd
1 eetlepel bloem
2.5 deciliter witte wijn
3 à 4 eetlepels yoghurt

Bereidingswijze
  1. Verdeel de kip in 6 of meer stukken.
  2. Pers de knofloop uit en vermeng het met het citroensap. Voeg wat zout en peper toe.
  3. Wrijf de stukken kip in met het mengsel en laat ze 15 minuten liggen.
  4. Verhit boter en olie. Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Temper de warmtebron en leg het deksel schuin op de pan. Laat de stukken kip hierna in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar braden.
  5. Schil ondertussen de courgette(s). Snijd ze in blokjes.
  6. Vermeng de mosterd met 1 eetlepel water en de bloem. Blijf net zolang roeren totdat een volkomen gladde pasta is verkregen.
  7. Neem de gebraden stukken kip uit de pan en houd ze warm.
  8. Roer de mosterdpasta door de achtergebleven braadboter en schenk de wijn, onder voortdurend roeren, erbij. Schep de courgetteblokjes erdoor. Laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Roer de yoghurt en eventueel 1 theelepel citroensap erdoor. Blijf zolang roeren totdat de saus warm is geworden. Let erop dat de saus niet aan de kook komt, want dan zal ze schiften. Leg de stukken kip op een voorverwarmde schaal. Schenk de saus met de courgettes erover.
  10. TIP: bestrooi het gerecht met wat fij geraspte (Parmesaanse) kaas.
  11. TIP: Geef er pasta (zoals pipe regati) en een tomatensalade bij.